Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wordt deze vrouw de nieuwe Max Verstappen?

Vanaf mei komt er een nieuwe race-klasse. Het heet de Formule W. Dat is een soort Formule 1, maar dan alleen voor vrouwen. Vandaag werd bekend dat er ook één Nederlandse vrouw aan meedoet: Beitske Visser.

In de Formule W strijden 18 deelnemers tegen elkaar. Er zijn 6 wedstrijden op verschillende circuits in Europa. Er wordt ook geracet in Nederland. De winnares krijgt zo'n 450.000 euro.

Van tevoren was er een grote selectie. 55 vrouwen uit heel Europa wilden meedoen. Ze werden getest op hun conditie, rij-skills, snelheid en samenwerking met monteurs.

Vijf jaar

Beitske vindt auto's al leuk sinds ze 5 jaar was. Op Instagram schrijft ze dat ze niet kan wachten tot het seizoen begint. Ze moet nog wel even geduld hebben, want de eerste race is op 3 mei in Duitsland.

beitskevisser
❗️I made it❗️Very happy to be in the final 18 who will race in the @wseriesracing this year! Can’t wait for the season to start😉💪