Wow: rivier in Australië is helemaal roze

Het lijkt net alsof iemand een enorme emmer roze verf heeft leeggegooid. Maar de kleur van dit water in de Australische stad Melbourne is echt helemaal roze van zichzelf.

Het water ziet er zo uit omdat het een lange tijd erg warm is geweest in het gebied. Als dat gebeurt, kunnen algen in het water een rood stofje afgeven waardoor het meer van kleur verandert.

Toeristen

Veel toeristen komen op dit bijzondere plaatje af. Er wordt gewaarschuwd dat bezoekers beter geen duik kunnen nemen. Er zit namelijk veel zout in het water en dat is niet prettig voor je huid.

lacc69
Australia
Australia has so many amazing natural wonders! One of them is this pink lake... 🇦🇺😊 🐢 #pinklake #melbourne #australia #nature #wonder #amazing #amazingdestinations #naturelovers #natgeo #aroundtheworld #wanderlust #pink #colors #moments #selfie #natureswonders #ig_travel #photooftheday #backpacking #backpacker #water #watercolor #victoria #desert #fauna #saltywaters #backpackerstory #chico #surfer #travel
carlacost_
Westgate Park
Day 9 (Pt. 1) 🇦🇺 ~ Have you ever seen a pink lake? #nofilter #nofilterneeded #australia #melbourne #pinklake #amazing #nature #colours #colorful #pink #lake #saltlake #beautiful #beautifulplace #travel #withyou

Het komt wel vaker voor dat het meer roze wordt. Het is zelfs op het waddeneiland Texel ook een keer gebeurd. Als het weer afkoelt en het vaker gaat regenen, krijgt het water de natuurlijke kleur weer terug. Dat is meestal ergens in de herfst.