Man rijdt in stekkerauto van Houten naar Sydney

Man rijdt in stekkerauto van Houten naar Sydney

Hij heeft er drie jaar over gedaan en nu is hij eindelijk op zijn bestemming. De Nederlander Wiebe Wakker heeft de langste reis ooit gemaakt met een elektrische auto. Hij begon in Houten en kwam vanmorgen aan in de Australische stad Sydney.

Stekker

Het was een reis van zo'n 100.000 kilometer door 33 landen. En dat allemaal zonder benzine. Een stekkerauto rijdt op stroom, en moet regelmatig opgeladen worden met een stekker aan een paal. Onderweg kreeg Wiebe voedsel, slaapplekken en stroom van mensen die hij niet kende.

Dit is de route die Wiebe Wakker aflegde:

De route die Wiebe Wakker aflegde

Wiebe heeft zijn auto de 'Blue Bandit', oftewel de 'Blauwe Boef' genoemd. Volgens hem hebben ze de afgelopen jaren een echte band met elkaar opgebouwd.

Ik praat met haar, we hebben een soort slechte relatie, af en toe scheld ik. De eerste maanden waren geweldig, we waren happy en hadden mooie momenten. Na een tijdje begon ze te klagen en wou ze niet meer verder rijden.
Wiebe Wakker

Met zijn roadtrip wilde Wiebe Wakker aandacht vragen voor elektrische auto's. Hij hoopt dat meer mensen in een stekkerauto gaan rijden omdat het volgens hem beter is voor het milieu.