Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

School boos: kinderen mogen niet meer hun eigen lesdagen kiezen

Scholen moeten stoppen met een proef met flexibele lestijden. Dat heeft de minister van Onderwijs bepaald. Hij vindt het beter als scholen een normaal rooster hebben.

Wat is een flexibel lesrooster?

Bij een flexibel lesrooster mogen leerlingen zelf kiezen op welke dagen ze naar school gaan. Zo kunnen ze soms midden in de week een dagje vrij nemen of op vakantie gaan wanneer ze willen. Als je vrij neemt, heet dat 'verlof'.

De enige regel is dat de leerlingen net zoveel les moeten volgen als kinderen op andere scholen. Dat zijn 950 uur les per jaar.

De proef is in 2011 begonnen en er deden 12 scholen mee. Op basisschool La Res in Enschede balen ze dat het experiment stopt. De leerlingen, ouders, juffen en meesters waren heel blij met het flexibele rooster.

Soms als je even heel moe bent, bijvoorbeeld na kamp, dan kan je verlof nemen.

Arijan

De leerlingen van de school willen dat het verlof blijft. Ze voeren actie en willen de minister laten zien dat het goed werkt. Hun protestlied hoor je in de video hierboven.