Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Het is duidelijk: 49 mannen en vrouwen hebben dezelfde vader

49 mensen hoorden vandaag dat ze allemaal dezelfde vader hebben: Jan Karbaat. Hij werkte als arts en gaf vrouwen zijn eigen zaad zodat ze zwanger konden worden. Maar dat had hij nooit mogen doen.

De mannen en vrouwen deden een tijd geleden een dna-test. Vandaag kwam de uitslag van die test en hoorden de mensen dat Karbaat hun vader is.

Hoe zit het?

Om een kind te maken zijn twee dingen nodig: een eicel van een vrouw en het zaad van een man. Maar soms heeft een man geen goed zaad. Dan kan een vrouw naar de spermabank gaan.

In de spermabank ligt zaad van mannen die dat gedoneerd hebben. Er zijn strenge regels om zaad te mogen doneren. Daar heeft de arts zich niet aan gehouden.

De vrouwen die zwanger werden, wisten niet dat ze zwanger werden van het zaad van de arts Karbaat. Ook mag een man die sperma doneert, nooit zoveel kinderen maken.

Dokter Karbaat is vorig jaar overleden, dus hij kan niet meer gestraft worden. Toch komt er een rechtszaak. De mensen hopen dat ze geld krijgen als goedmaker voor wat hen is aangedaan.