Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dordrecht maakt zich klaar voor The Passion

Veel mensen kijken er naar uit: vanavond is The Passion weer op tv. Het grote musical-evenement over de laatste dagen van Jezus is populair. Elk jaar kijken miljoenen mensen naar het Bijbelse verhaal.

Dordrecht

Dit jaar is The Passion in Dordrecht. De hele stad was vandaag al druk bezig met de voorbereidingen. Veel kinderen kwamen kijken naar de laatste repetities.

Wat is The Passion?

Ieder jaar spelen bekende Nederlanders op de donderdag voor Pasen de laatste dagen van Jezus na. Door het verhaal over Jezus op een moderne manier te vertellen, hopen de makers dat niemand vergeet waarom we Pasen vieren. Volgens de Bijbel stond Jezus toen op uit de dood.

Veel kinderen uit Dordrecht vinden het bijzonder dat The Passion in hun stad is. Maar een paar kinderen hebben extra veel mazzel. Zij doen mee aan de musical en mogen achter het kruis aanlopen.

The Passion wordt van 20.30 tot 22.10 uur uitgezonden op NPO1. Voor het eerst is de uitzending ook te volgen in gebarentaal.

Bekijk ook