Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Veel sneller gamen op je mobiel: 5G komt eraan

Grote kans dat je over een paar jaar veel sneller kan gamen op je mobiel. Ook kun je makkelijker met meerdere mensen tegelijk spelen en zien de games er een stuk mooier uit. Dat komt allemaal door een nieuw netwerk: 5G.

Wat is 5G?

Als je thuis internet zit je waarschijnlijk op wifi. Maar als je naar buiten gaat heb je mobiele data nodig. Op dit moment is dat 4G.

Dat werkt niet altijd perfect. Op drukke plekken kan het uitvallen of kan het traag zijn. Daarom wordt er hard gewerkt aan 5G-internet. Dat is veel sneller en je kunt er meer apparaten op aansluiten.

5G kan vooral interessant zijn voor games met virtual reality. Bij die games moet je bijvoorbeeld een bril op, waardoor het lijkt alsof je écht in de game-wereld bent. Met 5G wordt die wereld nog realistischer.

Gamer Marcella de Bie kijkt er naar uit. Zij weet hoe irritant het is als 4G niet goed werkt:

Dan probeer je op iemand te schieten, maar omdat het internet niet lekker loopt schiet je net een seconde later en dan ben je dood.

Marcella de Bie

Volgens deskundigen is nog wel een paar jaar wachten voordat je 5G in Nederland hebt. Om het nieuwe netwerk te ontvangen heb je waarschijnlijk een nieuwe telefoon en computer nodig.