Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Virgil van Dijk en Vivianne Miedema maken kans op belangrijke voetbalprijs

Twee Nederlandse voetballers maken kans op een belangrijke Engelse voetbalprijs. Virgil van Dijk en Vivianne Miedema kunnen allebei de beste voetballer van de Engelse competitie worden.

Kranten

In Groot-Brittannië denken ze nu al zeker te weten dat Virgil van Dijk sowieso gaat winnen. Zondag wordt pas officieel bekend wie de winnaar is, maar Engelse kranten schrijven er nu al over.

PFA Award

De prijs waar het over gaat, is de PFA Award. Dat is een prijs voor de beste voetballer van de Engelse competitie. Vorig jaar ging deze prijs naar Mo Salah, teamgenoot van Virgil van Dijk. Ook Cristiano Ronaldo en Robin van Persie wonnen deze prijs al eens.

Virgil van Dijk speelt als verdediger bij Liverpool FC. Er werd bijna 85 miljoen euro voor hem betaald. Daardoor is hij de duurste verdediger van de wereld. Als hij wint is dat best bijzonder, want verdedigers winnen deze ereprijs bijna nooit.

Twee prijzen

Vivianne Miedema speelt bij de Engelse club Arsenal en maakt kans op twee prijzen. Ze kan speelster van het jaar worden én is ook genomineerd als talent van het jaar. Zondagavond wordt bekend of ze de prijzen hebben gewonnen.

the_pfa
The nominees for the PFA Players’ Player of the Year! . 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 @erincuthbert_ . 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 @stephhoughton2 . 🇳🇱 @viviannemiedema . 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 @nikitaparris17 . 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 @keirawalsh . 🇰🇷 Ji So-yun . #PFAawards | #POTY