Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Miedema en Van Dijk zijn 'de beste voetballers' in Engeland

Mooie prijzen voor twee Nederlanders die in de Engelse voetbalcompetitie spelen. Virgil van Dijk en Vivianne Miedema zijn gekozen tot de beste spelers van de Premier League! Die competitie wordt gezien als de beste van de wereld.

Verdediger

Virgil van Dijk is de vierde Nederlander ooit die deze prijs wint. Eerdere winnaars zijn Cristiano Ronaldo, Luis Suárez en zijn ploeggenoot Mohamed Salah. Van Dijk is verdediger bij de club Liverpool. Dat is extra knap, want de prijs gaat meestal naar aanvallers.

Van Dijk werd vorig jaar voor bijna 85 miljoen euro gekocht, waarmee hij de duurste verdediger ter wereld werd. Sindsdien staat hij bijna iedere wedstrijd op het veld en krijgt Liverpool weinig tegendoelpunten. Zijn club maakt een goede kans om de Premier League te winnen en staat in de halve finale van de Champions League.

Topscorer

Vivianne Miedema is de eerste Nederlandse die deze prijs wint. Ze speelt bij Arsenal en scoort daar ontzettend vaak. Ze maakte 22 doelpunten in 19 wedstrijden en dat is een record. Zondag werd ze ook nog kampioen van Engeland.