Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dit is padel: een sport die enorm groeit in Nederland

Heb je al eens gehoord van padel? Het is een vrij nieuwe sport in Nederland en steeds meer kinderen doen eraan.

Wat is padel?

Padel lijkt een beetje op tennis. Je speelt het met een racket en een kleine bal. Je moet de bal steeds op de helft van je tegenstander slaan. Als de tegenstander de bal daarna niet meer op jouw helft krijgt, heb je een punt.

Anders dan bij tennis, heb je bij padel ook muren of glazen wanden rondom het veld. Na de stuit mag de bal die muren raken. Zo blijft de bal langer in het spel dan bij tennis, waardoor de punten ook langer duren.

Padel is zo'n 50 jaar geleden bedacht in Mexico. De laatste jaren wordt ook in Nederland steeds meer aan de sport gedaan. In 2012 speelden hier zo'n 50 mensen padel, dit jaar zijn dat er al ongeveer 15.000.

Talenten gezocht

De Nederlandse padel-bond wil dat er ook meer kinderen aan de sport gaan doen. In mei zijn er zelfs speciale dagen om getalenteerde spelers te scouten.

Eind dit jaar is er namelijk een WK voor jonge spelers in Spanje. Het is voor het eerst dat Nederland aan dat toernooi meedoet.