Spannende avond voor Ajax en Willem II: wie wint de beker?

Een spannende avond voor voetbalclubs Ajax en Willem II. Vanavond spelen ze tegen elkaar in de bekerfinale.

Het gaat om de finale van de KNVB Beker. Dat is een competitie tussen verschillende voetbalteams. Het toernooi begon met 64 teams. De winnaar mocht steeds door naar de volgende ronde. Nu zijn er nog twee teams over: Ajax en Willem II.

Voor Willem II-spelers is deze wedstrijd extra bijzonder, want ze maken niet vaak kans om zo'n prijs te winnen. Wij waren vandaag bij een aantal fans:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ajax speelde afgelopen weken in Champions League juist tegen grote internationale clubs zoals Real Madrid en Juventus. Maar deze wedstrijd is net zo spannend, zegt Matthijs de Ligt van Ajax.

Ik ben nu misschien wel zenuwachtiger dan voor de Champions League. Toen waren we de kleine club. Vanavond zijn wij favoriet, en dat voelt anders. Ik voel druk om te winnen.

Matthijs de Ligt

Voor Frenkie de Jong van Ajax is deze wedstrijd misschien wel extra bijzonder, want hij speelde 4 jaar geleden nog bij Willem II. Hier zie je een paar foto's van hem als kind:

De wedstrijd begint vanavond om 18:00 uur.