Liverpool wint van Barcelona en staat in finale Champions League

Een bizarre wedstrijd in de Champions League gisteren: Liverpool won van FC Barcelona en is door naar de finale. Dat had bijna niemand aan zien komen. FC Barcelona had de vorige halve finale met 3-0 gewonnen en Liverpool miste een aantal belangrijke spelers, zoals Mohamed Salah.

Toch liep het in de superspannende tweede halve finale helemaal anders dan verwacht.

Doelpunten

Liverpool had al na 7 minuten het eerste doelpunt binnen. Daarna kreeg de wedstrijd een Nederlands tintje, want voetballer Georginio Wijnaldum scoorde twee keer in twee minuten!

Door die 3-0 voorsprong leek het erop dat er een verlenging zou komen. Totdat er tien minuten voor het einde opeens nóg een keer gescoord werd en het 4-0 werd voor Liverpool.

Finale

De finale van de Champions League is op 1 juni in Madrid. Vanavond speelt Ajax tegen Tottenham Hotspur de andere halve finale. Als Ajax wint of gelijk speelt staat Ajax tegen Liverpool in de finale.