Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Drugsboot wordt opgeruimd, maar begint opeens te zinken

Spannende momenten voor politie-agenten in Moerdijk vannacht. Ze waren onderzoek aan het doen op een schip waar drugs was gevonden, toen het schip opeens begon te zinken. Ze denken dat criminelen erachter zitten.

Pomp

In het schip zat een verborgen pomp die water van de rivier naar binnen pompte. Daardoor kwam er steeds meer water in de boot te staan. De politie denkt dat de criminelen de pomp expres vanaf een veilige plek hebben aangezet om bewijsmateriaal vernietigen.

Als de boot was gezonken, was het namelijk veel lastiger geworden om bewijs te verzamelen. Het lukte de politie om de pomp uit te zetten, maar er lag toen al veel water in de boot.

Het ruim kwam vol te staan met water
Omroep Brabant

Het rivierwater aan boord is vermengd met giftige stoffen die gebruikt werden om drugs van te maken. In de haven van Moerdijk ligt daarom een speciaal scherm zodat het vieze water zich niet kan verspreiden.

Volgens de politie is het heel bijzonder dat er een drugslaboratorium in een boot is gemaakt. In Nederland is dat nog nooit eerder gevonden.

Aangehouden

Vier mensen die aan boord waren van het schip zijn aangehouden. Het is nog onduidelijk wat zij met het drugslab te maken hebben.