Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Songfestival is begonnen: Duncan Laurence over oranje loper

Alle artiesten die meedoen aan het Eurovisie Songfestival zijn aangekomen in Tel Aviv in Israël. In dat land in het Midden-Oosten wordt de liedjeswedstrijd gehouden. Voor Nederland doet Duncan Laurence mee. Hij hoeft donderdag pas te zingen, maar hij ging wel vandaag al over de oranje loper om vragen van journalisten te beantwoorden.

Er is in de stad veel politie op straat. De sfeer in het land is namelijk gespannen. Voor de veiligheid heeft de regering duizenden extra agenten ingezet.

Wat is er aan de hand?

Al tientallen jaren is er strijd tussen de Israëliërs en de Palestijnen. Ze maken ruzie over de vraag van wie het land is en wie waar mag wonen. Er wordt regelmatig over en weer geschoten en in sommige gebieden worden raketten afgevuurd. Daarbij zijn veel slachtoffers gevallen.

De artiesten bereiden zich ondertussen voor op de wedstrijd. Volgens kenners maakt Duncan Laurence veel kans om hoog te eindigen. Donderdag zal blijken of dat gaat lukken.

Bekijk ook