Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Duizenden achtstegroepers hebben verkeerde uitslag van de eindtoets gekregen

Zo'n 20.000 achtstegroepers hebben na de eindtoets een verkeerde uitslag gekregen. De minister van Onderwijs heeft dat vandaag bekendgemaakt.

Welke toets?

Het gaat om groep 8-leerlingen die de IEP Eindtoets, ROUTE 8, DIA-eindtoets of AMN-toets hebben gemaakt. De fout is niet gemaakt bij leerlingen die de Centrale Eindtoets hebben gedaan.

Verkeerde uitslag

In de meeste gevallen waar het fout is gegaan, hebben kinderen een te hoog toetsadvies gekregen. De scores die op de uitslag staan kloppen wel, maar het advies dat erbij staat niet. De kinderen kregen bijvoorbeeld een havo/vwo-advies, terwijl er eigenlijk een vmbo/havo-advies hadden moeten staan.

Noortje weet veel over de eindtoets en vertelt hoe de fout is ontdekt:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De leerlingen hoeven de eindtoets niet opnieuw te maken. Maar de uitslag van de toets wordt wel opnieuw bekendgemaakt. Er wordt nu per kind gekeken wat er moet gebeuren.

Heb jij de de IEP Eindtoets, ROUTE 8, DIA-eindtoets of AMN-toets gemaakt en denk je dat je een verkeerd advies hebt gekregen? Mail ons op jeugdjournaal@nos.nl

980
Wil jij reageren op het nieuws over de eindtoets?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken