Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nieuwe versie van Aladdin met Nederlandse acteur

Bijna 30 jaar geleden kwam de wereldberoemde Disney-film Aladdin uit. Vanaf vandaag draait de film opnieuw in de bioscoop, maar dan in een nieuw jasje en met een Nederlandse acteur.

Net als de oude film, gaat deze versie over de straatjongen Aladdin die verliefd wordt op prinses Jasmine. Maar toch is er ook veel anders. Zo is de prinses in de nieuwe film veel stoerder. En het belangrijkste verschil: de nieuwe film is niet getekend, maar met echte acteurs.

Steeds meer tekenfilms van Disney worden verfilmd met echte acteurs. Het gebeurde eerder met Jungle Book, Belle en het Beest en Dumbo. Binnenkort komt er ook een nieuwe versie van The Lion King.

Disney maakt de films, omdat ze er veel geld mee kunnen verdienen. De films zijn namelijk niet alleen interessant voor kinderen. Veel ouders kennen de originele tekenfilm en zijn benieuwd naar de nieuwe versie.

Ik denk dat zo'n zaal vol zit met ouders en mensen zoals ik. Die kennen de nummers helemaal uit hun hoofd.

Filmkenner Lauren Mae Murphy

Veel mensen in Nederland zullen vooral benieuwd zijn naar schurk Jafar. Die wordt gespeeld door de Nederlandse acteur Marwan Kenzari.

Het is best spannend en uniek dat hij zo'n belangrijke rol in een Disney-film speelt. Volgens mij hebben ze duizenden acteurs op auditie laten komen en hij is het geworden.

Lauren Mae Murphy
Trailer van de film
427
Ben jij benieuwd naar de nieuwe versie van de film Aladdin?
Ja62.9%
Nee37.1%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken