Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kan Kiki Bertens Roland Garros winnen?

De komende weken worden waarschijnlijk superspannend voor de Nederlandse tennisster Kiki Bertens. Ze doet mee aan het grote tennistoernooi Roland Garros.

Volgens tenniskenners maakt ze zelfs kans om te winnen. En dat is opvallend, want de laatste keer dat een Nederlander Roland Garros won, is bijna 100 jaar geleden.

Roland Garros in Parijs is een Grand Slam-toernooi. Grand Slams zijn de vier belangrijkste tennistoernooien van de wereld. Naast Roland Garros, heb je de de Australian Open, de US Open en Wimbledon in Groot Brittannië.

Kiki Bertens wordt als favoriet genoemd omdat ze de laatste tijd veel wint. Ze won een toernooi in Madrid en haalde de halve finale in Rome. Bovendien wordt Roland Garros op gravel gespeeld en dat is de favoriete ondergrond van Bertens.

Het toernooi begint vandaag, maar Bertens is maandag pas aan de beurt. Dan speelt ze tegen Pauline Parmentier. Meteen een spannende wedstrijd, want van haar heeft Kiki al drie keer verloren.

296
Kijk jij wel eens naar tennis?
Favoriet maken