Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dankzij Tim zijn er 12 'technische speeltuinen' voor kinderen

In Eindhoven gaan 150 jongeren iedere week naar een 'Tech Playground'. Dat is een soort speelplaats waar je technische dingen kunt bouwen en 3D-printen. En die Tech Playgrounds zijn er allemaal dankzij Tim en zijn moeder.

Tim is gek op techniek. Bij veel sporten of andere hobby's kun je ergens heen om het te doen, maar voor mensen die techniek leuk vinden is er bijna niets. Daarom bedachten Tim en zijn moeder de technische werkplaatsen.

We vinden dat techniek net zo'n normale hobby moet zijn als voetballen of dansen.

Moeder van Tim

Veel bedrijven vonden het een goed idee en wilden het zelfs betalen. Daardoor zijn er in en om Eindhoven al 12 van dit soort werkplaatsen. Voor één euro per keer kun je er terecht. Kinderen maken er onder andere bestuurbare auto's, elektrische bootjes en discokamers voor hun hamster.

Ik denk dat er kinderen zijn die dankzij de playgrounds weten dat ze techniek leuk vinden. En dat ze eerst iets deden wat ze niet leuk vonden.

Tim
183
Zou jij ook een 'technische speelplaats' in de buurt willen?
Ja80.1%
Nee19.9%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken