Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen herdenken de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog

Kinderen in Vught herdenken vandaag een verdrietige gebeurtenis. 76 jaar geleden werden vanuit Kamp Vught meer dan duizend kinderen op de trein gezet en vermoord. Het gebeurde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dit mag nooit worden vergeten, vinden de kinderen uit groep 7 van basisschool De Schal. Zij waren bij de herdenking en lazen de namen voor van de kinderen die zijn vermoord.

De Tweede Wereldoorlog duurde van 1939 tot en met 1945. Het Duitse leger viel toen landen binnen en nam de regering over. Ook in Nederland gebeurde dat. Adolf Hitler werd de baas.

Hitler haatte Joden en hij had een grote hekel aan Sinti en Roma, aan homo's en aan gehandicapten. Hij liet ze oppakken en wegvoeren naar vernietigingskampen. Daar werden ze vermoord.

Zoni Weisz was ook bij de herdenking. Hij is nu 82 en heeft de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. Toen hij 7 was, zag hij hoe zijn vader en moeder en zusje in de trein werden gezet. Hij vertelt erover in de video hierboven.