Trump is drie dagen op bezoek in Groot-Brittannie

Trump is drie dagen op bezoek in Groot-Brittannië

De Amerikaanse president Donald Trump is de komende drie dagen op bezoek in Groot-Brittannië. Met dit bezoek willen beide landen laten zien dat ze goede vrienden zijn.

Vanochtend landden hij en zijn vrouw Melania met een helikopter in de tuin van het paleis van de Engelse koningin Elizabeth.

Trump en zijn vrouw Melanie bij aankomst op Stansted Airport bij Londen

Niet iedereen is blij dat de president op bezoek komt. Op verschillende plekken in de hoofdstad Londen worden grote demonstraties verwacht.

Gedoe

Vlak voordat Trump vertrok naar Groot Brittannië was er al gedoe. Zo zou hij ooit Meghan Markle, de vrouw van prins Harry, 'nasty' genoemd hebben. Dit betekent gemeen of vals.

Ook twitterde hij dat de burgemeester van Londen een 'loser' is.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

.@SadiqKhan, who by all accounts has done a terrible job as Mayor of London, has been foolishly “nasty” to the visiting President of the United States, by far the most important ally of the United Kingdom. He is a stone cold loser who should focus on crime in London, not me......

3 juni 201909:51

Vandaag was de eerst dag van het staatsbezoek. Hij begon met een lunch met de Koningin, ging theedrinken met Prins Charles en zal vanavond dineren met de Koninklijke familie.

President Trump kijkt naar de voor hem georganiseerde welkomstceremonie bij Buckingham Palace