Oranjevrouwen winnen in blessuretijd van Nieuw-Zeeland: 1-0

Het Nederlands vrouwenelftal heeft de eerste wedstrijd op het WK voetbal met 1-0 gewonnen van Nieuw-Zeeland. Het leek een doelpuntloos gelijkspel te worden, maar vlak voor het einde maakte invaller Jill Roord het winnende doelpunt.

Lat

In het begin van de wedstrijd was Nieuw-Zeeland soms gevaarlijk. Het raakte zelfs de lat. Even later kreeg Nederland ook goede kansen. Zo kon Dominique Bloodworth van dichtbij scoren, maar ze raakte de bal niet goed.

In de tweede helft werd Nederland steeds sterker. Vooral Vivianne Miedema en Daniëlle van de Donk kregen grote kansen. En uiteindelijk kwam er dus ook een goal. Jill Roord kopte in blessuretijd de bal van dichtbij raak.

Kameroen

De volgende wedstrijd van Oranje is komende zaterdag. Dan is het Afrikaanse land Kameroen de tegenstander.