Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Oud-klasgenoten van Anne Frank herdenken haar 90ste verjaardag met kinderen

Als Anne Frank nog zou leven, zou vandaag haar 90ste verjaardag zijn. Om haar te herdenken, vierden oud-klasgenoten van Anne Frank haar verjaardag met kinderen van een basisschool in Amsterdam.

De oud-klasgenoten zijn Albert Gomes de Mesquita (89 jaar) en Jacqueline van Maarsen (90 jaar). Zij kenden Anne Frank en waren ook bij haar 13e verjaardag in 1942. Voor die verjaardag kreeg Anne Frank een dagboek.

Anne Frank is geboren op 12 juni 1929. Haar verhaal is wereldberoemd.

Ze was een Joods meisje dat in de Tweede Wereldoorlog met haar familie moest onderduiken. Het gezin verstopte zich voor het Duitse leger in het Achterhuis in Amsterdam. Daar schreef ze haar beroemde dagboek.

Na 2 jaar onderduiken werden Anne en haar familie ontdekt. Ze werden gearresteerd en naar kampen gebracht. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog stierf Anne Frank in een concentratiekamp in Duitsland.

De oud-klasgenoten van Anne Frank gingen in gesprek met de kinderen, om te praten over Anne Frank en de oorlog. Het gebeurde in het huis waar Anne Frank woonde, voordat ze moest onderduiken.

Bekijk ook