Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Rampplek in Oekraïne populair bij toeristen

Door een nieuwe televisieserie wordt het steeds drukker in Tsjernobyl in Oekraïne. Veel toeristen gaan erheen en maken selfies in de vervallen stad. Maar niet iedereen is daar blij mee. In Tsjernobyl is namelijk een grote ramp gebeurd.

Vooral deze foto van een meisje in een sexy onderbroek vinden veel mensen ontzettend respectloos:

@komacore

Wat gebeurde er in Tsjernobyl?

In 1986 brak er brand uit in de kerncentrale bij de stad. Daardoor kwam veel gevaarlijke straling vrij. Dat soort straling kun je niet zien, ruiken of horen. Maar je kunt er wel erg ziek van worden. Iedereen die in de buurt woonde, moest onmiddellijk de stad uit.

Na de ramp kregen duizenden mensen de ziekte kanker. Ook nu nog is de plek gevaarlijk. De straling kan niet opgeruimd worden. Op sommige plekken mag nog steeds niemand komen.

Over de ramp is nu een televisieserie gemaakt. En die serie is zo populair geworden dat veel mensen naar de rampplek toe gaan.

Interessant?

Wat vind jij: is het gek om zulke rampplekken te bezoeken? Of vind je dat soort plekken juist interessant? We zijn benieuwd naar jouw mening.

541
Rampplekken moet je niet bezoeken.
Eens47.7%
Oneens52.3%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken