Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Duizend wilde dieren geveild vanwege droogte

In het Afrikaanse land Namibië worden wilde dieren uit natuurparken te koop aangeboden. Het gaat om zo'n 1000 dieren, waaronder olifanten en giraffen. Ze worden binnenkort op een veiling verkocht.

Droogte

Door de dieren te verkopen probeert de regering van Namibië te voorkomen dat ze doodgaan. Er is namelijk extreme droogte in de natuurparken, waardoor waterpoelen zijn opgedroogd en er niet veel bomen en planten meer zijn. De dieren hebben zo bijna niks meer te eten en te drinken.

Geld

Waar de verkochte dieren precies terecht kunnen komen is niet duidelijk. De Namibische minister van Milieu hoopt dat natuurparken waar het beter gaat, ze willen overkopen. Met het geld dat de veiling oplevert, kunnen de dieren die overblijven in de droge natuurparken beter worden verzorgd en beschermd.

Deskundigen vinden de veiling een best goed idee. Al balen ze er wel van dat groepen dieren zo uit elkaar worden gehaald.