Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Er zijn nog steeds te weinig leraren

Op veel plekken moet de zomervakantie nog beginnen, maar nu zijn veel scholen al bang dat ze volgend schooljaar te weinig leraren hebben. Het afgelopen jaar was er ook al een tekort, maar het probleem is dit jaar nog groter geworden.

Ook op de Merkelbachschool in Amsterdam is het een probleem. In het filmpje hierboven zie je er meer over.

Op dit moment zijn er zo'n 3500 leraren nodig op basisscholen in het hele land. Maar volgens deskundigen zijn er niet genoeg leraren op die plekken op te vullen. Ze verwachten dat er voor zeker 1400 plekken geen leraar gevonden zal worden.

Vorig jaar lukte het ook niet alle scholen om leraren te vinden. Eerder zag je in het Jeugdjournaal leerlingen van basisschool De Spiegel in Zaandam. Op hun school was ook lerarentekort en daarom kreeg groep 5 nog maar vier dagen les in plaats van vijf.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vooral op scholen in grote steden is het een probleem. Veel schoolbesturen zeggen dat als er geen oplossing komt, ze leerlingen naar huis moeten sturen. Of dat ze iemand laten lesgeven die eigenlijk helemaal geen leraar is.

1396
Is er een tekort aan leraren op jouw school?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook