Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

5 steden strijden om Songfestival

Komt het Songfestival volgend jaar in Arnhem, Den Bosch, Rotterdam, Maastricht of Utrecht? Deskundigen uit die eerste 4 steden komen vandaag naar Hilversum om hun plannen te presenteren. Utrecht doet geen presentatie, maar komt wel een plan brengen.

Bidbook

Om het Songfestival te mogen organiseren moet alles perfect geregeld zijn. De steden hebben daarom een bidbook gemaakt. Dat is een grote map met informatie over de stad en over de concertzaal.

Zo moet er veel ruimte zijn voor de artiesten, maar ook voor journalisten om te werken. Ook moet je er makkelijk kunnen komen met het vliegtuig.

Experts gaan de komende tijd kijken welke stad het beste bidbook heeft gemaakt. In augustus wordt de stad én de datum van het Songfestival bekendgemaakt.

Afgevallen

Een maand geleden waren nog 9 steden in de race om het Songfestival te organiseren. Amsterdam, Zwolle, Leeuwarden, en Breda zijn al afgevallen.

Wat vind jij: is het een eer om het Songfestival te organiseren?

400
Het Songfestival organiseren is een eer voor een stad.
Eens87%
Oneens13%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook