5 jaar na MH17: Gita verloor haar moeder bij de vliegramp

5 jaar na MH17: Gita verloor haar moeder bij de vliegramp

17 juli 2014 is een datum die veel mensen niet snel zullen vergeten. Op die dag, bijna vijf jaar geleden, gebeurde vliegramp MH17. Bij die ramp kwamen 298 mensen om het leven, onder wie veel Nederlanders.

Voor Gita had de ramp grote gevolgen. Haar moeder zat in het vliegtuig en kwam om het leven. Gita was toen 13 jaar. Ze was aan het winkelen toen ze hoorde dat het vliegtuig was neergestort.

Er ging van alles door mijn hoofd. Het eerste is eigenlijk dat je het niet wil geloven.
Gita

Tijdens een herdenkingsbijeenkomst kort na de ramp gaf ze een bijzondere toespraak. Veel mensen waren onder de indruk van Gita.

Mijn moeder was niet alleen als een moeder voor me. Ze was als mijn beste vriendin. Mijn maatje, mijn huisgenote, maar vooral mijn voorbeeld.
Gita tijdens de toespraak

Vijf jaar later gaat het een stuk beter met Gita, maar ze mist haar moeder nog steeds. Vooral bij belangrijke momenten vind ze het vervelend dat haar moeder er niet is. Gelukkig heeft ze veel steun van vrienden en familie en gelooft ze in een betere toekomst.

Ik geloof er heel erg in dat het uiteindelijk wel goedkomt. En dat je ook weer mooie dingen mee gaat maken, na soms slechte perioden.
Gita

In de video zie je meer over de vliegramp en hoor je het hele verhaal van Gita.