Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tiktokkers vragen vaak geld aan kinderen

TikTok staat bekend om de leuke en creatieve video's, maar een andere kant van de app is voor kinderen minder leuk. Sommige TikTokkers vragen geld aan hun jonge volgers. Kinderen die geld geven, hebben daar later soms spijt van.

Onze verslaggever Youssef keek uren naar livestreams op TikTok en zag dat ook veel Nederlandse TikTokkers om 'gifts' vragen. Ze beloven dan een duet of een shoutout, maar wel in ruil voor geld.

Feline van 12 weet er alles van. Zij heeft ruim een jaar geleden tijdens een livestream veel geld gedoneerd aan TikTokker Nina Houston. In ruil daarvoor maakten ze samen een video.

Ik had het van mijn vaders creditcard afgehaald. En ik vond het heel vervelend dat ik het gedaan had, ik had er heel veel spijt van.

Feline

Quinten Verschure heeft bijna 270.000 volgers op TikTok en verdiende ook geld met live gaan.

Soms waren het meisjes van 10 of 11 en dacht ik: hoe heb jij zoveel geld?

Quinten Verschure

Een aantal bekende Nederlandse TikTokkers zoals Indigo Jael, Birgit Kunstt, Sara Dol hebben inmiddels besloten niet meer om geld te vragen tijdens het live gaan. Quinten is er zelfs helemaal mee gestopt, nadat hij zag dat vooral kinderen geld gaven en soms zelfs in de problemen kwamen.