Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Gevaarlijke ziekte bij bananenplanten ontdekt

Eet jij graag bananen? Dan ben je vast niet blij met dit nieuws: er is een gevaarlijke bananenziekte opgedoken. Als de ziekte zich verspreidt, kan de banaan zelfs helemaal uitsterven.

Schimmel

De ziekte is een soort schimmel in de plant. De grond waarin de plant groeit wordt besmet, en het is dan erg lastig om de grond weer schoon te maken.

In Colombia zijn voorlopig al vier bananenplantages dicht. Boeren proberen zo de verspreiding van de bananenziekte tegen te gaan.

Duurder

De bananenziekte is een groot probleem, want veel mensen in Zuid-Amerika verdienen hun geld met het verbouwen van bananen. Onderzoekers proberen daarom al een tijdje een oplossing te vinden.

Ook in Nederland kun je merken dat er een bananenziekte is. Als er minder bananen groeien, is het fruit namelijk meer geld waard. Dat betekent dat de trossen bananen in Nederland waarschijnlijk ietsje duurder worden.

Bekijk ook