Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Trump vraagt Zweden om Amerikaanse rapper vrij te laten

De Amerikaanse president Donald Trump is boos op Zweden. Dat land houdt al een paar weken de Amerikaanse rapper A$AP Rocky gevangen. Trump wil dat ze hem vrijlaten, maar de premier van Zweden wil dat niet.

Vechtpartij

A$AP Rocky werd in Zweden opgepakt vanwege een vechtpartij. Op beelden zou te zien zijn dat de rapper iemand heeft geschopt en geslagen.

Maar volgens A$AP Rocky ontstond die vechtpartij omdat hij en zijn beveiligers werden lastiggevallen. Op Insta postte hij een filmpje om dat te bewijzen.

asaprocky

Veel Amerikaanse beroemdheden zoals Kanye West en Kim Kardashian vragen om vrijlating van de rapper. En ook de president Trump bemoeit zich er dus mee. Maar ondanks meerdere tweets en zelfs een telefoontje naar de president van Zweden, lukt het Trump niet om de rapper vrij te krijgen.

Geef A$AP Rocky zijn vrijheid terug. We doen zoveel voor Zweden, maar dat geldt kennelijk niet de andere kant op"

president Trump

Maar volgens Zweden heeft A$AP Rocky toch iets gedaan wat niet mag, ook al was het zelfverdediging. Daarom moet hij toch voor de rechter verschijnen.

De premier van het land heeft laten weten dat hij de rapper geen speciale behandeling wil geven. "In Zweden is iedereen voor de wet gelijk, ook bezoekers uit andere landen", zegt hij.

Nederland

A$AP Rocky werkte samen met veel bekende artiesten zoals Drake en Selena Gomez. Volgende maand staat er ook een optreden in Nederland op de planning, maar het is nog onduidelijk of dat doorgaat.