Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Deze kinderen wonen samen in een gezinshuis

Kinderen die niet thuis bij hun eigen ouders kunnen blijven wonen, komen steeds vaker terecht in een gezinshuis. Dat is een huis waar ze geholpen worden met de problemen die ze hebben. Het is een gewoon huis, waar ze ook een eigen kamer hebben.

Problemen

De meeste kinderen hebben ook gewoon contact met hun eigen ouders, maar kunnen door problemen niet bij hen wonen.

Ik vind het gezellig hier, leuk met de andere kinderen. Want dan voel ik me niet zo alleen.

Ashish

Arjan en Dave zijn de begeleiders van het huis. Zij zijn er altijd. De kinderen vinden de veiligheid die ze krijgen en het vertrouwen dat de begeleiders er altijd zijn erg belangrijk.

Thuis

Een gezinshuis moet zoveel mogelijk thuis zijn, vinden Dave en Arjan. De kinderen kunnen er net zo lang blijven wonen als nodig is.

Vier jaar geleden waren er in Nederland nog zo'n 580 gezinshuizen. Nu zijn dat er bijna 1000. De kinderen die er wonen krijgen er alle dagen van de week professionele hulp en begeleiding.

Ook al komen er steeds meer, er zijn er toch nog steeds te weinig. De minister die erover gaat hoopt dat er meer mensen komen die een gezinshuis willen beginnen.