In korte tijd twee aanslagen in Verenigde Staten

In korte tijd twee aanslagen in Verenigde Staten

In korte tijd zijn er in de Verenigde Staten twee aanslagen geweest. Bij de aanslagen zijn zeker 30 mensen om het leven gekomen. Het is nog onduidelijk of de aanslagen iets met elkaar te maken hebben.

Texas

De eerste aanslag was in El Paso in de Amerikaanse staat Texas. Een man begon om zich heen te schieten in een supermarkt. 20 mensen zijn omgekomen. Hij is aangehouden.

Volgens Amerikaanse journalisten had de man vlak voor de aanslag op internet gezet dat hij boos is op de Amerikaanse regering. Hij vindt dat er te veel vluchtelingen uit Zuid-Amerika het land binnenkomen.

Herdenking

Na de aanslag verzamelden mensen zich in het centrum van de stad om de slachtoffers te herdenken. Ze hadden lichtjes en protestborden meegenomen. Ze zijn boos dat je in Amerika zo makkelijk een wapen kunt kopen.

Een herdenkings-mars na de aanslag in El Paso, Texas

Korte tijd daarna gebeurde er ook een aanslag in de stad Dayton in de staat Ohio. Daar liep een man al schietend door een wijk met drukke barretjes en restaurants. 10 mensen zijn omgekomen. De politie moest de schutter neerschieten om hem tegen te houden.

President Trump heeft op Twitter gezegd dat hij het nieuws afschuwelijk vindt en dat hij meeleeft met de familie van de slachtoffers.