Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Een dagje uit wordt steeds duurder

Wie deze zomer een attractiepark, museum of dierentuin bezoekt moet veel meer betalen dan vijf jaar geleden. Niet alleen de toegangsprijs van een park, ook de parkeerkosten en de prijs van een patatje zijn een stuk duurder geworden. Een gezin met twee kinderen is al snel 150 euro kwijt voor een dagje uit.

Veel dierentuinen geven geld uit om nieuwe grotere verblijven voor de dieren te bouwen. En pretparken bouwen regelmatig dure nieuwe attracties. Dit kost heel veel geld en moet worden terugverdiend.

Een kleine rekensom:

De gemiddelde toegangsprijs van 9 van de populairste parken is 28,49 euro, parkeren kost gemiddeld 7,67 euro en voor een gemiddeld menu betaal je 7,80 euro. Met een gezin van twee ouders en twee kinderen ben je dan 152,83 euro kwijt. En dan heb je nog geen ijsje gegeten!

Er zijn wel trucjes om een dagje uit goedkoper te maken. Koop je ticket bijvoorbeeld vooraf online en niet aan de kassa. Dat kan het tot 16 euro goedkoper zijn. Ook zijn bij een aantal pretparken tickets doordeweeks goedkoper dan in het weekend of in de vakantie. En houd in de gaten wanneer er kortingsacties zijn. Je kan regelmatig sparen voor korting bij supermarkten of andere winkels.

Vind jij een dagje uit in Nederland te duur of zijn het redelijke prijzen? Reageer op de stelling:

288
Een dagje uit in Nederland is te duur.
Eens77.3%
Oneens22.7%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken