Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Protesten in Hongkong; veel vluchten gaan niet door

Grote drukte op het vliegveld van de stad Hongkong in Azië. Al vier dagen lang zijn mensen daar aan het protesteren. Hierdoor kunnen mensen op het vliegveld hun werk niet goed doen en kunnen er geen vluchten vertrekken.

Het is in Hongkong al maanden onrustig. Bijna ieder weekend gaan mensen de straat op om te protesteren tegen de regering van China. Dat zit zo:

Hongkong is een gigantische stad in Azië. De stad hoort officieel bij China, maar Hongkong heeft eigen wetten en regels. Die zijn minder streng dan die in China.

De leider van Hongkong wil dit jaar een nieuwe wet invoeren. Daardoor krijgt de Chinese regering veel meer te zeggen in Hongkong. En daar zijn de inwoners niet blij mee. Zij willen hun eigen regels houden. Daarom gingen ze de afgelopen weken de straat op.

De regering van China probeert de protesten tegen te houden en gebruikt daarbij veel geweld. Maar dat maakt de mensen uit Hongkong nog bozer.

Het protest op het vliegveld begon vrijdag en zou eigenlijk drie dagen duren. Maar vanwege het hardhandige optreden van de politie dit weekend gaan de demonstranten door. Ze hopen dat iedereen ziet waar hun protest over gaat en dat ze steun krijgen uit het buitenland.

Bekijk ook