Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

In Nederlandse opvangcentra zitten te veel exotische dieren

Bij verschillende dierenopvangcentra komen steeds meer exotische dieren binnen. Dat zijn dieren die niet in Nederland horen en niet geschikt zijn als huisdier. Mensen die ze toch thuis hebben, krijgen daar vaak spijt van.

Het kost veel tijd om zulke dieren te verzorgen. Ook kunnen ze bijten of onrustig worden. Daarom brengen veel mensen ze na een tijdje weg. Dierenorganisaties maken zich zorgen, want veel opvangen zitten daardoor helemaal vol.

Knaagdieren

Charissa van 12 werkt als vrijwilliger bij dierenopvang het Knagertje in Den Haag. Bij die opvang verzorgen ze vooral knaagdieren, zoals degoes. Dat zijn een soort grote ratten. Je ziet het in de video hierboven.

Volgens dierenorganisatie Stichting AAP moet er een lijst komen met dieren die wél geschikt zijn als huisdier. Nu is er alleen een lijst met dieren die niet geschikt zijn, maar die lijst is niet compleet. Mensen blijven zoeken naar exotische dieren die niet op de lijst staan.