The Lion King haalt Frozen in als populairste animatiefilm ooit

The Lion King haalt Frozen in als populairste animatiefilm ooit

The Lion King draait nog maar een maand, maar is nu al een supergrote filmhit. De Disney-film heeft zelfs meer geld opgebracht dan de populaire film Frozen.

Heb jij The Lion King (2019) gezien?

10.434 stemmen

Deze stelling is gesloten

38% 4.053 stemmen

61% 6.381 stemmen

De film haalde tot nu toe 1,2 miljard euro op en staat op de 12de plek van populairste films ooit. De film Avengers: Endgame staat op 1.

Populairste animatiefilm?

Volgens filmkenners is The Lion King nu de populairste animatiefilm ooit. Ze noemen het een animatiefilm omdat de film helemaal met de computer is geanimeerd. Er zijn bij het maken van The Lion King geen echte dieren, geen acteurs en ook geen camera's gebruikt.

Disney is het daar niet mee eens. Zij noemen het geen animatiefilm, maar een 'live-action-film'. In de film zit ook één echt shot van de natuur in Afrika. De regisseur gebruikte het voor de grap, omdat hij benieuwd was of mensen het zouden zien.

Jon Favreau

@Jon_Favreau

This is the only real shot in #TheLionKing. There are 1490 rendered shots created by animators and CG artists. I slipped in one single shot that we actually photographed in Africa to see if anyone would notice. It is the first shot of the movie that begins The Circle of Life. https://t.co/CO0spSyCv4

Afbeelding bij tweet

26 juli 201921:35