Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Amsterdamse burgemeester geeft uitleg na aanhouding zoon

Een jongen van 15 uit Amsterdam is vorige maand aangehouden. Hij had ingebroken op een woonboot en had een nepwapen bij zich. Het verhaal is nu groot in het nieuws, omdat zijn moeder de burgemeester van Amsterdam is, Femke Halsema.

Inbraak of niet?

Volgens de krant De Telegraaf heeft de jongen samen met een vriend ingebroken op een verlaten woonboot. De politie kwam op het geluid af en er ontstond een achtervolging. Daarbij liet de jongen een verboden nepwapen vallen. Op de woonboot vond de politie later twee messen.

Maar volgens de burgemeester is het anders gegaan. Zij zegt dat de jongens de woonboot in zijn gegaan en daar twee oude brandblussers hebben gevonden. Die namen ze mee naar buiten en spoten ze daar leeg. Toen de politie de jongens ontdekte zijn ze hard weggerend. Halsema's zoon had inderdaad een nepwapen bij zich.

Privacy

De burgemeester vindt dat haar zoon een fout heeft gemaakt en straf moet krijgen. Maar ze vindt het niet fijn dat het verhaal nu overal in de media staat. Volgens haar is de actie van haar zoon typisch pubergedrag. Andere verdachten onder de 18 jaar zouden gewoon privacy krijgen als ze zoiets zouden doen, zegt ze.

We zijn benieuwd hoe jij hierover denkt.

318
Wil jij reageren op het nieuws over de zoon van de burgemeester van Amsterdam?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken