Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Brand die niet te blussen is' op eiland Gran Canaria

Grote rookwolken, een geur van brand en vlammen van wel 50 meter hoog. Op het Spaanse eiland Gran Canaria woedt nu al dagen een bosbrand.

De brand is zo groot dat het de 'brand die niet te blussen is' wordt genoemd. 8000 mensen moesten hun huis uit en zijn naar een veilige plek gebracht.

Bergachtig eiland

Brandweermensen doen er alles aan om het vuur te stoppen. Maar dat is niet makkelijk, want Gran Canaria is erg bergachtig. Daarom zijn veel blusvliegtuigen en helikopters nodig die grote hoeveelheden water naar beneden storten.

De brand is waarschijnlijk ontstaan toen een man aan het klussen was en er een klein vonkje ontstond. Omdat het erg droog is op het eiland, kan het vuur zich makkelijk verspreiden.

Vakantie

Elena en Casper uit Nederland zijn op vakantie op Gran Canaria. Zij zitten gelukkig in een veilig gebied, maar ze kunnen de rook van de branden wel zien. Ze vertellen erover in de video.