Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dit jaar al duizenden bosbranden in de Amazone

Het gaat niet goed met het Amazoneregenwoud. Dit jaar zijn er bijna 73.000 bosbranden geweest. Dat is 83 procent meer dan vorig jaar. In deze tijd van het jaar komen vaker bosbranden voor, maar nog nooit waren het er zoveel.

Boeren branden delen van het regenwoud plat omdat ze de grond nodig hebben voor hun vee. Maar de vlammen slaan makkelijk over en daardoor vliegen grote delen jungle in brand.

Het Amazoneregenwoud is het grootste regenwoud op aarde en ligt in verschillende landen in Zuid-Amerika. Het grootste deel van het regenwoud ligt in Brazilië.

In het regenwoud wonen meer dan 100 miljoen insectensoorten, honderdduizenden plantensoorten en bijna 2.000 soorten vogels en zoogdieren.

Er is veel kritiek op de president van Brazilië, Jaïr Bolsonaro. Hij wil delen van het regenwoud kappen om er spoorlijnen aan te leggen en grondstoffen uit de bodem te halen.

Bekijk ook