Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

PewDiePie heeft 100 miljoen abonnees

De Zweedse YouTuber PewDiePie heeft 100 miljoen abonnees op zijn kanaal. Een grote prestatie want daarmee is hij de eerste persoon die dit gehaald heeft.

Oproep

PewDiePie wilde graag de 100 miljoen abonnees halen. Hij bedacht de oproep 'Subscribe to PewDiePie'. Het betekent abonneer op PewDiePie en hij hoopte zo veel mogelijk abonnees te krijgen. Dat is nu dus gelukt.

Bij het Youtube-kanaal T-series staat de teller inmiddels op ruim 109 miljoen, maar dat is een bedrijf. Het kanaal van PewDiePie draait om één persoon.

De naam

De naam 'PewDiePie ' bestaat uit 'Pew', het geluid van iemand die een geweer nadoet. 'Die', als doodgaan in het Engels. En 'Pie', het Engelse woord voor taart. Volgens de Zweed is dat omdat hij taart lekker vindt.

Felix Kjellberg, zoals de Zweedse YouTuber eigenlijk heet, zit nu 9 jaar op YouTube. Het begon voor hem als een hobby waarbij hij vooral gamevideo's postte. Later kwamen daar ook grappige vlogs bij en werd hij steeds populairder. Inmiddels zijn z'n video's al bijna 23 miljard! keer bekeken.

Het bedrijf YouTube postte zelf ook een video om PewDiePie te feliciteren met zijn 100 miljoen abonnees.

YouTube
@YouTube
Married to @marziapie 💍 Revived our love of Minecraft ⛏️ Reached 100 million subscribers on YouTube ✔️ What a month to celebrate and congratulate @PewDiePie 👊
3 maanden geleden
274
Populaire YouTube-accounts zijn het leukst.
Eens45.8%
Oneens54.2%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook