Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tomal (14) woont in het grootste vluchtelingenkamp van de wereld

Tomal is 14 jaar en hij woont in een vluchtelingenkamp in het Aziatische land Bangladesh. Het is het grootste vluchtelingenkamp ter wereld.

Tomal is weggevlucht uit het Myanmar, het land naast Bangladesh. Hij was daar niet veilig omdat hij een Rohingya is. Dat is een islamitisch volk in Myanmar.

De meeste inwoners van Myanmar geloven in het Boeddhisme. Maar een kleine groep is moslim. Die moslims worden de Rohingya genoemd. Ze worden al jaren flink gediscrimineerd en er wordt zelfs geweld tegen hen gebruikt. Want volgens de rest van de bevolking in het land horen moslims er niet thuis.

Twee jaar geleden werd het geweld zo erg, dat tienduizenden Rohingya vluchtten.

Vandaag is het precies twee jaar geleden dat uit dat land tienduizenden mensen op de vlucht gingen. De regering van Myanmar zegt dat het nu weer veilig is voor de Rohingya's om terug naar huis te komen.

Maar bijna niemand durft dat. Ook Tomal en zijn familie durven niet terug te gaan naar Myanmar en blijven liever in het vluchtelingenkamp.

Bekijk ook