Dans-protest in New York; ballet is ook voor jongens

Honderden dansers hebben gisteren al dansend geprotesteerd op straat. Dit doen ze omdat een presentatrice van een groot tv-programma de balletlessen van de Britse prins George belachelijk heeft gemaakt.

Prins George is de zoon van de Britse prins William en prinses Kate van het Verenigd Koninkrijk. Deze week werd duidelijk dat hij naast de gewone vakken zoals wiskunde en geschiedenis, ook balletlessen krijgt. Volgens zijn vader, prins William, vindt George dat hartstikke leuk.

Pesten

In een bekend programma in Amerika maakte de presentatrice hier een aantal gemene opmerkingen over. Dit zorgde voor veel boze reacties van kijkers. Veel mensen vinden dat de vrouw op deze manier aan het pesten is. En ze vinden het stom dat de vrouw zegt dat dansen niet voor jongens is.

Excuses

De presentatrice heeft ondertussen haar excuses aangeboden. Toch zijn er op social media nog veel protestvideo's en foto's te vinden van jongens die dansen. Hieronder zie je er een paar. Online kun je er nog meer vinden met #boysdancetoo en #metutu.

Ryan Buggle

@RyanBuggle

Good Morning America, lets keep on dancing! #boysdancetoo https://t.co/O93IDjuglW

Afbeelding bij tweet

23 augustus 201913:06

KW

@kwitzling

@LaraSpencer On behalf of my amazing ballet-trained son, more fit and athletic than you’ll EVER be, please STOP ridiculing things you have no knowledge about. Thank goodness he hasn’t had useless people like you in his life! #boysdancetoo https://t.co/PQpiWMCWk2

Afbeelding bij tweet

23 augustus 201901:23

Mark Kanemura

@mKiK808

Dear @LaraSpencer and anyone that needs to hear it... BOYS DANCE TOO! #BoysDanceToo https://t.co/RLeSaiORD3

Afbeelding bij tweet

23 augustus 201921:22