Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hoe is het met Nemr?

Waarschijnlijk ken je Nemr nog wel. Hij was vorig schooljaar veel in het nieuws. Hij zou worden uitgezet naar Irak en speelde een grote rol in de BOOS-film Terug naar je eige land.

Veel mensen voerden actie, waardoor Nemr en veel andere kinderen in Nederland mochten blijven. Verslaggever Bart zocht hem op, om te kijken hoe het met hem gaat.

Toen ik het hoorde dat ik mocht blijven vond ik het echt geweldig. Je weet toch: je hebt een hele grote wedstrijd en je wint. Zo voelde ik me toen. Het voelde leuk en lekker.

Nemr

Nemr woont zijn hele leven in Nederland, maar het leek er lange tijd op dat Nemr naar Irak moest vertrekken. Dat is het land waar zijn ouders geboren zijn. Daardoor was hij heel veel in het nieuws.

Nu is zijn leven een stuk rustiger. Nemr en zijn familie verhuizen binnenkort naar een eigen huis in Nederland.

Tot nu toe woonde het gezin in verschillende opvanglocaties voor vluchtelingen. Daardoor wist hij niet goed bij welke groep hij hoorde. Nu is dat heel anders.

Ik ben Nemr en ik ben een Nederlander.

Nemr

En er zijn meer leuke dingen gebeurd voor het gezin. Doordat ze nu een officiële verblijfsvergunning hebben, konden ze voor het eerst op vakantie naar het buitenland. Deze zomer gingen Nemr en zijn familie naar Parijs.

NOS

Bekijk ook