Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen vinden tas vol paspoorten en portemonnees

Lieke, Naomi en Thijn uit Putten hebben de politie per ongeluk erg goed geholpen. Tijdens het bouwen van hutten in het bos vonden ze een begraven tas met gestolen paspoorten en portemonnees.

Toen ze de tas vonden vertelden ze het aan de buurman. Hij belde de politie en die kwamen de spullen ophalen. Het blijkt dat de paspoorten en portemonnees een paar jaar geleden gestolen zijn bij inbraken.

Wat moet je doen als jij ook dit soort spullen vindt?

Het ligt eraan wat je vindt:

- Als je maar 1 telefoon, paspoort of portemonnee vindt is iemand dat waarschijnlijk verloren. Dan kan je het met je ouders naar het gemeentehuis brengen.

- Als je net als Lieke, Naomi en Thijn heel veel persoonlijke spullen bij elkaar vindt, is het het beste om dit tegen je ouders te zeggen en de politie te bellen. Dit kan je ook doen als de spullen bijvoorbeeld verstopt of begraven zijn.

De paspoorten waren van mensen die niet uit Nederland komen. Omdat ze al lang geleden gestolen zijn, denkt de politie dat ze al vervangen zijn. De paspoorten worden daarom door de politie vernietigd.