Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Gezin in gevaar door giftig gas

In Doesburg in Gelderland is vanmorgen een gezin in gevaar gekomen door giftig gas in huis. De vader van het gezin is daardoor overleden. Twee andere familieleden zijn in slechte toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Waarschijnlijk gaat het om koolmonoxide, een gas dat levensgevaarlijk is als je het inademt.

Koolmonoxide komt vrij als aardgas, hout of benzine niet goed verbrand. Het is vooral zo gevaarlijk omdat je het niet kan ruiken, proeven of zien. Van een kleine hoeveelheid koolmonoxide in de lucht kun je al bewusteloos raken. En als je niet snel ingrijpt kun je eraan overlijden. Per jaar belanden honderden mensen in het ziekenhuis door koolmonoxidevergiftiging.

Bij het gezin in Doesburg is het gas waarschijnlijk vrijgekomen doordat er iets mis was met de verwarmingsketel. Of dat ook echt zo is, wordt nog onderzocht.

Ziek

De familie merkte vanochtend dat er iets helemaal mis was. Van de 14 personen in het gezin waren er drie plotseling erg ziek. Meerdere ambulances en de brandweer rukten uit om het gezin te helpen.

De moeder en één van de kinderen zijn er slecht aan toe, maar buiten levensgevaar. Ze liggen nog wel in het ziekenhuis.