Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Gigantisch standbeeld van Dit van 11

Hoe zou het zijn om een eigen standbeeld te hebben? De 11-jarige Dit weet sinds vandaag hoe dat is. Zijn vader maakte een standbeeld van hem en dat is binnenkort in een museum te zien.

Het beeld is ruim 8 meter lang en werd vandaag op de goede plek gezet. Echt makkelijk was dat niet, en de eerste keer stond het beeld op de verkeerd plek. Gelukkig ging het later wel goed.

3D-scan

Om het beeld te maken moest Dit klaar gaan staan in de handstand. Op die manier kon zijn vader een 3D-scan van hem maken en het beeld zo goed mogelijk maken. In de video hierboven zie je hoe het standbeeld eruitziet.

Op dit filmpje zie je hoe het beeld het museum in werd getakeld:

nemosciencemuseum
NEMO Science Museum
It was a busy and rainy morning at NEMO, but the artwork is here! 🤩 It will be the centre piece for the new exhibition Humania (opens 23 November), weighs 400 kg and is 8.5 meters long. Can you already guess what it is? Check our stories and highlight for the BIG reveal! 🥳 #NEMOsciencemuseum #sciencemuseum #science #humania #bignews #amsterdam