Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Boze reacties op minister die geen gordel draagt

Boze reacties op uitspraken van minister Wiebes van Economische Zaken. In een tv-programma zei hij dat hij de gordel meestal niet omdoet in de auto. "Daar ben ik een beetje stout in", zei de minister tegen een journalist die hem tijdens een autoritje interviewde.

Boos

Op Twitter reageerden veel mensen boos op de uitspraken van de minister. Ze vragen zich af waarom hij zich niet aan de wet houdt. Volgens een agent uit Rotterdam geeft de minister niet het goede voorbeeld.

Wijkagent Dijkzigt & Het Nieuwe Werk
@WA_Ben_v_Gorcum
#EricWiebes @MinisterieEZK @VVD waarom denk u dat u als politicus boven de wet staat? Hoe denk u dat een burger morgen gaat reageren wanneer ik hem/haar een proces verbaal à 149 euro geef voor het niet dragen van de #autogordel? #slecht #voorbeeld #schaamteloos https://t.co/CbKJwuWsmN
1 jaar geleden

Vandaag reageerde de minister op de boze reacties. Hij geeft toe dat hij eigenlijk het goede voorbeeld moet geven. Hij belooft daarom om voortaan wel een gordel om te doen. Ook gaat hij de boete die je normaal gesproken krijgt als je geen gordel draagt (149 euro) betalen.