Brand en rellen in vluchtelingenkamp op Grieks eiland

Brand en rellen in vluchtelingenkamp op Grieks eiland

In een vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos is een heftige brand geweest. Ook zijn er rellen uitgebroken. Bij de brand zijn zeker twee mensen omgekomen.

Kortsluiting

De brand zou zijn ontstaan door kortsluiting van een kookplaat. Tientallen containers, waar veel van de mensen in wonen, vlogen in brand.

De politie denkt dat de vluchtelingen de brand zelf hebben aangestoken. Veel migranten zijn namelijk boos over de plek waar ze wonen. Ze hebben er niet veel plek, weinig eten en nauwelijks medicijnen.

Te druk

De vluchtelingen willen liever naar een ander kamp worden gebracht. In het kamp op Lesbos is het namelijk veel te druk. In totaal wonen er zo'n 12.000 mensen op het kamp. Eigenlijk is er maar plek voor 3.000 mensen.

Het gaat vaak om mensen uit Syrië, Afghanistan en Irak. Zij zijn hun thuisland ontvlucht, vooral vanwege oorlog. Veel van hen wonen in tenten of in containers in het kamp.

Rellen

Na de brand braken er rellen uit tussen bewoners van het kamp en politie-agenten. De politie moest traangas gebruiken om de vluchtelingen weg te jagen.