Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Groot protest van boeren met trekkers in Den Haag

Honderden boeren zijn vanuit heel Nederland met hun trekkers naar een veld in Den Haag gereden. Daar houden ze een grote protest-actie. Inmiddels staan er zoveel trekkers op het veld, dat er van de politie niet nog meer bij mogen.

De boeren zijn boos, omdat ze vinden dat ze vaak negatief in het nieuws zijn. Ook vinden ze dat de regering te veel regels maakt waar boeren zich aan moeten houden.

Zo is er de laatste tijd veel te doen over stikstof. Boeren zouden het te veel uitstoten en dat is niet goed voor de natuur. Volgens sommige politici moeten er daarom veel boerderijen met kippen en varkens weg.

De boeren vinden dat onzin. Ze zeggen dat ze zich al aan heel veel regels houden en goed voor hun dieren zorgen. Ook willen ze graag meer respect voor al het voedsel dat ze maken.

Op veel plekken zorgden de trekkers vanochtend voor lange files. Onder meer vanuit Friesland, Drenthe en Noord-Brabant reden tractoren over de snelwegen. Volgens de organisatie zijn het er meer dan 2000. Na het protest waren er ook lange files op de weg terug naar huis.

2142
Wat vind jij van de protest-actie van de boeren?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook