Drie mensen overleden door bacterie in vlees

Drie mensen overleden door bacterie in vlees

In een fabriek voor vleesbeleg hebben onderzoekers een gevaarlijke bacterie gevonden. De afgelopen twee jaar zijn drie mensen door de bacterie overleden. Bij een zwangere vrouw is de ongeboren baby overleden. Ook zijn er twintig mensen ziek geworden.

De fabriek staat in Aalsmeer en verkoopt het vlees aan supermarkten. Gisteravond werd bekend dat Jumbo 135 soorten vleesbeleg uit de schappen heeft gehaald. Mensen die het vleesbeleg al gekocht hebben, kunnen het terug brengen naar de winkel. Zij krijgen hun geld terug.

Op de website van de supermarkt staat een lijst met al het vlees waar de bacterie mogelijk in zit. Op de lijst staat onder andere kipfilet, achterham en bacon. Volgens Jumbo is al het vlees dat nu in de supermarkt ligt wel in orde. Ook supermarkt Aldi roept vier soorten vleeswaren terug.

Vragen

Heb jij vragen over dit nieuws? Hieronder kun je ze stellen. Vanavond proberen we er zoveel mogelijk te beantwoorden in onze uitzending. De video met antwoorden komt daarna natuurlijk ook online.